torstai 9. toukokuuta 2013

Tapetteja taasen pähkäillään

Aurinkoinen on maalattu ulkoa, ikkunat on kasattu, mutta vielä maalaamatta. Tapetit ovat seinässä, paitsi olohuone.... Nyt olen jumittunut kahteen vaihtoehtoon. Yllätys yllätys, ne eivät olleet alkuperäissuunnitelmassa ollenkaan mukana. ;)
Talo ajoituu nykyaikaan, mutta Inkeri tykää kaikesta vanhasta ja valkoisesta. Sitä mielessä pitäen yritän päästä lopputulokseen kumpi parempi.Vasemmalla siis itse tehtyä Tildatapettia. Tämä olisi turvallinen klassisen oloinen valinta vanhaan taloon. Oikealla sitten enemmän nykyaikainen, trendikäs phototapetti. Kaverinaan harmaakuvioista skräppipaperia. Ongelmana onkin, mistä saan vielä yhden arkin lisää tätä harmaata. Tiimarista ostettu talvella, mutta saako näitä enää..?
Vasemmalla olevassa seinässä on keskellä ikkuna. Se rikkoisi hauskasti oksakuvion.


Tässä näkymä koko talosta ja tapeteista. Ruusut ylhäällä ovat makuhuoneen tapettia, vieressä kylpyhuone, jonne tulee valkoinen puolipaneeli seinien alaosaan. Keltapilkut pääsivät keittiöön, kuten alunperin kaavailin. Onneksi tulin järkiini ja hylkäsin vihreäpalloisen! Huh!


Tässä vielä näkymää ulkoseinästä ja ikkunoista. Maalit ja lasit vielä puuttuu.



keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Pirttikalusto ja kynsilakkakukkia lisää

Pirttikalustoa ihailin Nukkekoti Väinölän tapaan kirjassa. Sitten törmäsin facebookin ryhmässä Bilteman tikuista tehtyyn pirttikalustoon. Täältä kuvalliset ohjeet. Sitten puhelinsoitto ja ystävä kylään ja eikun saha laulamaan. Yhdessä pykästelimme pöydät ja penkit, Minnalle tummanruskea ja minulle valkoinen. Inkeri tykkää niin kovasti valkoisesta. ;)


Samalla kokoonpanolla valmistettiin kynsilakkakukkia. Ohuen ohutta rautalankaa taivuteltiin ja maalailtiin kynsilakoilla. Ou jee, ja syötiin muffineja. Elmän pieniä iloja. <3


perjantai 3. toukokuuta 2013

Sohva - Bellus

Nukkekotiryhmästä kimmokkeen saaneena väkersin eilen illalla sohvan, Belluksen. Itselläni on sama sohva olohuoneessa tummanruskeasta vakosametista. Eläinten vuoksi en voinut valkoista ottaa, mutta hah, nukkekodin eläimet ei sotke. Inkerin taloon siis ihana valkoinen sohva!
Olen niin malttamaton askartelija, etten kerkiä ottaa vaihekuvia... Käsinojien runkona on tulitikkuaskit, jotka pehmustin fleecellä. Pohjalevyn tein vanerista ja rakettikepistä. Puusta tulee tarpeeksi painoa, koska kevyemmistä materiaaleista askarrellen olen saanut aikaan keikkaavia sohvia. ;) Istuintyyny on styroxia ja selkänoja pahvia. Varsinainen materiaalikokoelma siis tämä sohva. Muistaakseni tästä kankaasta on tehty 20 vuotta sitten hiihtarit.